Cerca:
 

Biografia

Cor de Cambra de Granollers

El Cor de Cambra de Granollers dirigit per Josep Vila Jover neix el 1996 amb l’escola de música creada aquell mateix any en el marc de la Societat Coral Amics de la Unió, entitat dedicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral. Des de l’any 2017 és cor resident al Teatre Auditori de Granollers.

El seu repertori és molt ampli i comprèn obres de diversos gèneres, èpoques i estils: polifonia religiosa i profana, barroc, classicisme, romanticisme, música contemporània i cançons tradicionals d’arreu del món. El cor ofereix de forma regular produccions en col·laboració amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i dins el cicle La música del cel, organitzat per la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. A més de les produccions al Teatre Auditori de Granollers també actua a alguns dels escenaris més importants del país, com el Palau de la Música Catalana o L’Auditori de Barcelona.

El Cor de Cambra de Granollers ha participat en diversos festivals internacionals de cant coral tan a l’Estat espanyol com a diversos països d’Europa, ha col·laborat amb formacions com l’OBC o l’OSV i ha treballat sota la direcció d’Álvaro Albiach, Robert King, Manel Valdivieso, Christian Grube, Xavier Puig, Salvador Brotons, Edmon Colomer, Hartmut Haenchen, Josep Vila Casañas o Josep Caballé entre d’altres. L’any 2019 va guanyar el Segon Premi al XLVIII Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros.

Entre els projectes del cor destaquen la producció Mirrors sota la direcció de Pete Churchill, els diversos concerts del repertori Cantem i New Lights o la col·laboració en La novena de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Vallès de les temporades 17/18 i 18/19 i les edicions de Carmina Burana al Teatre Auditori de Granollers del febrer de 2016 i el març de 2019. També cal subratllar la participació al concert Shumann: La Renana a l’Auditori de Barcelona amb el Cor Madrigal i l’orquestra OBC el gener de 2019 o El viatge del destí el maig de 2019 amb l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Ha publicat alguns treballs discogràfics com Després del Jazz (2011) amb el Martí Ventura Quartet o Josep M. Ruera, Música vocal (2009). També ha publicat l’enregistrament de la producció Cantem (2018), que es pot trobar al canal de YouTube de la formació.

Produccions destacades

2020 Renaissance amb Marco Antonio García de Paz

2019 Messies Participatiu a L’Auditori i L’Auditori de Girona

2019 El viatge del destí amb l’OCGr

2019 Carmina Burana amb FRAU, Josep Surinyac, Eric Ledesma, Percussions de Barcelona, Coral Cantiga i diferents cors de la Societat Coral Amics de la Unió

2019 SCHUMANN: La Renana amb l’OBC a L’Auditori

2018 Cantem (producció pròpia)

2018 La 9a de Beethoven amb l’OSV i el Cor Lieder Càmera dirigits per David Niemann

2018 Gira de concerts a Bèlgica

2018 Mirrors amb Martí Ventura Quartet dirigits per Pete Churchill

2017 Hodierna Lux (producció pròpia)

2017 Un Nadal Barroc amb Camerata Egara i sota la direcció de Jordi Casals

2017 La 9a de Beethoven amb l’OSV i el Cor Lieder Càmera sota direcció de James Ross

2017 Gira de concerts al País Basc

2017 L’aire Barroc a l’Església de Sant Esteve de Granollers

2016 La 9a de Beethoven amb l’OSV i la Coral Carmina sota direcció de Rubén Gimeno

2016 West Side Story amb l’OCGr i diferents cors de la Societat Coral Amics de la Unió en motiu dels 20 anys d’escola

2016 Presentació de la temporada de l’OBC amb la Coral Cantiga, sota direcció de Kazushi Ono

2016 Carmina Burana amb FRAU, Josep Surinyac, Eric Ledesma, Percussions de Barcelona i diferents cors de la Societat Coral Amics de la Unió

2015 La màgia de Broadway per Nadal amb l’OBC a L’Auditori

2015 Carmina Burana amb l’OSV, el Cor d’homes d’Igualada, ArsInNova Cor de Cambra sota direcció de Rubén gimeno dins el Cicle Simfònics al Palau

2015 Lux aeternam (producció pròpia)

2015 Beethoven: Missa en Do Major amb l’OCGr sota la direcció d’Edmon Colomer al Teatre Auditori de Granollers

2015 Música per a l’esperit (producció pròpia)

2014 Un réquiem alemany a quatre mans amb Josep Surinyach i Jordi Armengol, Ulrike Haller i Pau Bordas (producció pròpia)

2014 Concert 1714 amb l’OBC sota direcció de Salvador Brotons

2014 Lux aeterna, de morten lauridsen amb el Cor ArsinNova i Vicenç Prunés

2013 Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns amb Vicenç Prunés a l’Església de Sant Esteve de Granollers

Enregistraments

2018 Cantem. Enregistrament en directe del concert amb Ulrike Haller i Viviana Salisi. Editat per PLATEAfilms. Enllaç a YouTube.

2014 Després del Jazz amb Laia Cagigal, Cor Jove Amics de la Unió i Martí Ventura Quartet. Editat per JazzGranollers. Enllaç a Spotify.

2009 Josep Maria Ruera: Música Vocal amb Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, Jordi Casanova i Joan Vila Jover. Editat per Ars Harmonica. Enllaç a Spotify.

Recull de premsa

Van aportar el més destacable d’aquest concert

Creiem que cal valorar la trajectòria d’aquest aplec de cors de cambra rigorosos i cada dia en procés creixent, que és un dels fets corals més importants que està donant el país els darrers temps.

Jaume Comellas

Revista Musical Catalana

El destí segons Brahms

Ambdues peces demostraren que el conjunt coral era d’un altíssim nivell.

 

Mar Medinyà

Barcelona Clàssica

L'excel·lència de la popularitat

Cal que la tasca del director, Josep Vila, sigui referència amb l’excel·lència. Excel·lència que només s’aconsegueix amb un treball constant i ben fet. El concert de diumenge va fer que ens sentíssim orgullosos del nostre  Cor de Cambra i de tot l’equip. Bravo!

 

Arian Botey

El 9 Nou

Pete Churchill dirigeix ``Mirrors`` de Kenny Wheeler al Teatre Auditori

Efímers solos preciosos, poesia apesarada, pecats venials, llengües cantades emergint de carpetes o faristols, negre rigorós amb detallistes ornaments femenins en vermell i fons de temperat colorit per formar, tot plegat, un puzle ben acabat i suficientment recompensat.

 

X. G. G.

El 9 Nou

Cor de Cambra de Granollers

Patrocinadors

Col·laboradors destacats

Amb el suport de

I la col·laboració de