Cerca:
 

Les cartes de Brahms

Cor de Cambra de Granollers

Contractació oberta

Aquest espectacle està disponible per a ser programat durant tot l’any segons disponibilitat. Hi ha la possibilitat de contractar-lo a través de la plataforma programa.cat.

El Cor de Cambra ens ofereix un monogràfic dedicat a una figura colossal de la música germànica, Johannes Brahms, amb una proposta dramatitzada per Oriol Pérez Treviño i amb l’actor Jordi Boixaderas com a mestre de cerimònies, que ens mostrarà facetes molt contrastades d’aquest geni, des de la profunditat espiritual i el rigor tècnic fins a la fascinació per allò popular o l’amable bellesa de les seves inspirades melodies.
Brahms va ser un personatge ombrívol, solitari i melancòlic, que buscava en la música allò que no trobava en la vida. El seu lema, Frei aber einsam (lliure però solitari), diu molt d’un tarannà que veiem reflectit en una producció musical fortament contrastada, però també en els seus escrits i cartes. I això
ho percebrem escoltant un motet colossal, Warum ist das Licht, per a quatre veus a capella i que impacta des dels dos primers acords contundents i dramàtics sobre el mot Warum (Per què). Aquest motet contrasta amb la frescor desenfadada dels Valsos amorosos, una col·lecció de cançons d’amor
escrites per a quatre veus mixtes i piano quatre mans, en estil popular. I el vessant més fogós i impulsiu de Brahms el tastarem en les seves Danses hongareses, compostes per a piano a quatre mans en plena joventut i que evoquen aires i danses zíngars de caràcter rústec que van proporcionar èxit i popularitat des del mateix dia de l’estrena.

Text de Xavier Chavarría, crític musical

Fitxa Artística

Cor de Cambra de Granollers

Josep Surinyac i Jordi Armengol, piano a quatre mans
Jordi Boixaderas
, actor
Oriol Pérez Treviño
, dramatúrgia
Josep Vila Jover
, director

Consulta les properes representacions de Les cartes de Brahms

Patrocinadors

Col·laboradors destacats

Amb el suport de

I la col·laboració de